Franz KAFKA – Puntea…   7 comments

Puntea…

Franz KAFKA

Eram rece si rigid, eram o punte intinsa peste o prapastie; intr-o parte imi infipsesem virfurile picioarelor, in cealalta miinile, ma inclestasem in lutul farimicios. Pulpanele hainei imi fluturau in laturi. In abis vuia piriul cu pastravi, rece ca gheata. Nici un turist nu ratacea pe culmea aceasta de nestrabatut, puntea nu fusese inca trecuta in harti. Stateam intins asa si asteptam; trebuia sa astept; odata ridicata, orice punte nu poate inceta sa fie punte, fara sa se prabuseasca. Cindva, spre seara – nu stiu daca era prima sau a miia oara, gindurile mi se invalmaseau continuu, si intodeauna, intodeauna se invirteau in cerc – oricum, era o seara de vara , iar piriul vuia mai sumbru, cind auzii pasul unui om. Venea catre mine, se apropia. Intinde-te, punte, fii gata de menirea ta, birna fara parapet, tine-l pe cel ce ti se incredinteaza tie, echilibreaza pe nesimtite sovaielile pasilor sai! Iar daca el se clatina, fa-l sa te cunoasca si azvirle-l pe pamint ca un zeu al muntilor.

Veni, ma ciocani cu virful de fier al bastonului sau, apoi imi ridica pulpanele hainei cu el si mi le aranja, tot cu virful bastonului trecu si prin parul meu stufos, unde-l lasa sa poposeasca mult timp, in vreme ce el se uita probabil departe in jur. Dar apoi – tocmai visam, ca si el, peste munti si vai – imi sari cu amindoua picioarele drept pe sale. Cum eram complet nepregati, ma strabatu o durere salbatica. Cine era? Un copil? Un gimnast? Un aventurier? Un sinucigas? Un ademenitor? Un exterminator? Si atunci vrui sa ma intorc sa-l vad. Puntea se rasuceste! Nici nu ma intorsesem bine, ca ma si prabusii si ma trezii deja strapuns si sfisiat de pietrele ascutite, care intodeauna ma privisera tinta, atit de pasnic, din apa dezlantuita.

Reclame

7 responses to “Franz KAFKA – Puntea…

Subscribe to comments with RSS.

  1. I REALLY liked your post and blog! It took me a minute bit to find your site…but I bookmarked it. Would you mind if I posted a link back to your post?

  2. Of course, what a great site and informative posts, I will add backlink – bookmark this site? Regards, Reader

  3. Awesome post. I so good to see someone taking the time to share this information

  4. Hello, this is my first time i visit here. I found so many interesting in your blog especially on how to determine the topic. keep up the good work.

  5. I would like to say “wow” what a inspiring post. This is really great. Keep doing what you’re doing!!

  6. Interesting read, perhaps the best article iv’e browse today. We learn everyday cheers to you!

  7. I was just having a conversation over this I am glad I came across this it cleared some of the questions I had.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: